Kiemelt hírek

Új csomagok a BorsodWeb kínálatában

2020.05.07.

Mozaik Turbo csomagok

Tovább

Béka-valóságshowt indítottunk az Interneten

2007.12.31.

A BorsodWeb segítségével a Miskolci Vadasparkban lévő afrikai ökörbéka életét most már folyamatosan nyomon követhetik a világhálón is. A béka mindennapjairól még naplót is vezetnek. Ebben a békákat veszélyeztető dolgokra is szeretnénk felhívni az internetezők figyelmét. Sok békafaj ugyanis - a természetvédők szerint - a kihalás szélén áll.

Az afrikai ökörbéka nem túl mozgalmas életét most már folyamatosan nyomon követhetik az érdeklődők és a természetbarátok. Megfigyelhetik a békát táplálkozás, alvás vagy éppen pihenés közben. És ehhez még a Miskolci Vadasparkba sem kell ellátogatniuk. A béka valóságshow ugyanis néhány napja már a világhálón is elérhető a BorsodWeb segítségével.

„A környezet változása olyan irányba történt, ami veszélyezteti a fajok életét. Már csökkent az élőhelyük és csökkent a táplálkozási lehetőségük is” – mondta Pilcz Olivér, a Miskolci Vadaspark vezetője.

Éppen ezért a 2008-as év az állatvédő világszervezetek javaslatára a kétéltűek, azon belül is a békák éve lesz. A különleges valóságshow egyébként február végéig látható az interneten.
Vissza