tel: 06 46 900 900 fax: 06 46 900 901 ugyfelszolgalat@borsodweb.hu
06 46 505 840 support@borsodweb.hu
Céginfó

Bemutatkozás

A BorsodWeb Kft. célul tűzte ki, hogy színvonalas minőségi szolgáltatást biztosítson Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az Internet iránt érdeklődők egyre szélesebb táborának. Szeretnénk, ha szolgáltatásaink között mindenki megtalálná a neki megfelelő lehetőséget, legyen akár magánember, kisvállalkozó, közepes-, vagy nagyvállalat. Rendszereinket olyan emberek üzemeltetik, akiket a folyamatos szakmai fejlődés és az Internetes kommunikáció iránti elhivatottság vezérel. A stabil műszaki háttér és munkatársaink magas szakmai felkészültsége révén tudunk kiemelt szolgáltatási minőséget nyújtani. Ez a fiatal közösség a garancia arra, hogy a cég dinamikus fejlődése töretlenül folytatódik a következő évek folyamán is.

BorsodWeb cégtörténet - Mérföldkövek

1999.
Megalakult a BorsodWeb Internet-szolgáltató Kft. A szolgáltatás ekkor még csak telefonos hálózaton keresztül működött.

2000.
Magyarországon az elsők között megkezdjük a vezeték nélküli Internet-hálózat kiépítését Miskolcon. A rendszer nagy előnye, hogy szolgáltatásaink igénybevételéhez nincs szükség vezetékes telefon-előfizetésre, így az ügyfeleinket ez a plusz díj nem terheli.

2001.
Hálózatunkat továbbfejlesztve, a Miskolc vonzáskörzetébe tartozó településeket is fokozatosan a szolgáltatási területünkhöz kapcsoljuk.

2003.
Elnyertük az IHM-HHÁT-2 jelű, a "Szélessávú internet-infrastruktúra kiépítésének és a szolgáltatás beindításának támogatása Magyarország üzletileg kevésbé vonzó településein" nevű pályázatot, amelynek segítségével olyan borsodi kistelepüléseket is ellátunk Internet-szolgáltatással, ahol más lehetőség nincs Internet-csatlakozásra.

2004.
További településeket fedünk le szolgáltatásainkkal, illetve a már meglévő területeinken a szolgáltatást folyamatosan fejlesztjük.

2005.
Elindítjuk Internet-szolgáltatásunkat kábeltelevízió hálózaton is, eleinte három borsodi településen.

2006.
A BorsodWeb Kft. megalakulása óta tevékenysége alapvető és meghatározó részének tartja a minőségre való törekvést termékeiben és szolgáltatásaiban egyaránt. Szilárdan hisszük, hogy hosszútávon a piac csak a minőség iránt elkötelezett cégeket fogadja el. A szakmai sikerek mellett fontos állomása volt ez az év életünknek, mert az ÉMI-TÜV Bayern cég által tanúsíttatva, tevékenységeinkre megkaptuk az MSZ EN ISO 9001:2001 minősítést. A tanúsítvány nyilvántartási száma: MS 0624-064

2006.
Bevezettük a BWDSL Mozaik csomagcsaládot, hogy Ügyfeleink ténylegesen csak azért a szolgáltatásért fizessenek, amit igénybe is vesznek. A csomag legfőbb jellemzője, hogy ügyfeleink szabadon dönthetnek a letöltési-, illetve feltöltési sávszélesség nagyságáról, valamint kiválaszthatják, hogy a kiegészítő szolgáltatások közül (e-mail fiókok száma, webtárhely, domain szolgáltatás stb.) mikre van szükségük. BWDSL Mozaik - Válasszon szabadon!

2007.

Elkészült a miskolci géptermünk, ahol ügyfeleink elhelyezhetik szervereiket, és nem kell hosszasan Budapestre utazniuk egy stabil és nagy sávszélességű szerver hosting szolgáltatásért. A szolgáltatáshoz szerver bérletre is lehetőség van. A gépterem optikai betáplálással rendelkezik, a szerveréhez pedig minden ügyfél bármikor hozzáférhet, további információ a Server Hosting szolgáltatás oldalunkon olvasható. 2007-ben is további településeket fedünk le szolgáltatásainkkal, illetve a már meglévő területeinken a szolgáltatást folyamatosan fejlesztjük.

2008.

A fejlesztések éve. Megdupláztuk a internet csomagok sebességét, így a mozaik internetre előfizető ügyfeleinknek már lehetőségük van akár 8192 kbit/sec sebességen böngészni az internetet. Több új településen indítottunk szolgáltatást a kábeltelevíziós hálózaton, illetve növeltük a vezeték nélküli hálózatunk kiterjedését is. Minden kábeltelevíziós területünkön DOCSIS szabvány szerinti eszközökre fejlesztettünk, növelve ezzel a rendelkezésre állást és az elérhető sávszélességeket. Ebben az évben a cég életében igen fontos, régen tervezett beruházás keretében saját telephelyre költözünk.

2009.

Bevezettük a HotZones Internetkártyát azoknak, akik olcsó Internetet szeretnének és nem akarnak semmilyen kötöttséget. Tartalék gerinchálózati vonalak kiépítésével növeltük a vezeték nélküli hálózatunk rendelkezésre állását. Újabb településeken indítottuk el szolgáltatásunkat. Előfizetőink kényelméért bevezettük az Online bankkártyás fizetést. Ismét megújult a weboldalunk. Internetes ügyfélkezelő rendszert vezettünk be, melynek eredményeképpen előfizetőink igénybe vehetik az Ügyfélkapu szolgáltatást a honlapunkon.

2010.

HotZones Internetkártya egyre több településen elérhető és a legolcsóbb internetezési  lehetőséget biztosítja ügyfeleinknek havi kötöttségek nélkül. A HotZones Internetkártya már dupla sebességet biztosító változatban is elérhető. Bevezettük a virtuális internetkártyát, amely a HotZones "kaparós" kártya on-line bankkártyával megvásárolható változata. Hálózatunk folyamatos fejlesztésével tovább növeltük a hálózatunk rendelkezésre állását.

2011.

Bevezettük a VoIP szolgáltatásunkat, így az Internet előfizetés mellé telefon szolgáltatást is kínálunk az ügyfeleinknek. A HotZones Internetkártya sebességét megdupláztuk, melynek lefedettségét újabb településekkel bővítettük. A Hálózatunk folyamatos fejlesztésével ismét tovább növeltük a hálózatunk rendelkezésre állását. 2012 évre vonatkozó terveink között szerepel a székhelyünk közelében található ipari területen optikai hálózat kiépítése, melynek megkezdtük az engedélyeztetési eljárását.

2012.

Bevezettük a kábeltelevíziós szolgáltatásunkat, mely Bükkaranyos és Ládbesenyő területén érhető el. A HotZones Internetkártyát - eltérve a cégünk nevétől - elérhetővé tettük Balatonfüred területén. Megkezdtük a székhelyünk közelében található ipari területen az optikai hálózat kiépítését.

2013.

Székhelyünk közelében található ipari területen száloptikai hálózatot építettünk és így nagy sebességű internet csomagokat biztosítunk előfizetőinknek. Szervezetfejlesztés és angol nyelvi képzés valósult meg cégünknél „Munkahelyi képzések támogatása mikro- és kisvállalkozások” című pályázat keretein belül. Tovább terjeszkedtünk, újabb területeken érhető el a szolgáltatásunk és HotZones Internetkártyával használható lefedettségi területünk is növekedett. Ebben az évben részt vettünk több térfigyelő kamerarendszer tervezésében és kivitelezésében, melyeket folyamatosan tovább is üzemeltetünk.

2013.-2014.-2015.

Kábeltelevíziós hálózatunkon növeltük az elérhető televíziós csatornák számát. A Balaton partján Tihanyban is elérhetővé tettük a HotZones internetet a Club Tihany és a Hotel Átrium szállodák teljes területén. További településeken építettünk és üzemeltetünk térfigyelő kamerahálózatot, valamint növeltük a hálózatunk lefedettségét és folyamatos fejlesztéssel tovább emeltük a hálózatunk rendelkezésre állását. Optikai szálhegesztéssel bővítettük a tevékenységeink körét. Újabb térfigyelő kamerahálózatokat építettünk és üzemeltetünk.

2016.

Kábeltelevíziós fejállomásainkat DVB-C rendszerre cseréltük, így már digitális, tökéletes kép és hangminőségben élvezhetik előfizetőink az általunk szolgáltatott TV csomagok kínálatát. Tovább növeltük az elérhető TV csatornák számát. Már 8 televíziós csatornát HD minőségben továbbítunk előfizetőinknek. Ebben az évben folyamatosan fejlesztjük vezeték nélküli internet hálózatunk kapacitásást és alkalmazzunk a legújabb tecnikai fejlesztéseket a minőségi szolgáltatás érdekében.

Reméljük, egyre többen csatlakoznak rendszerünkhöz, és segítségünkkel egyre többen fedezhetik fel az Internet világában rejlő rejtett kihívásokat.

Mindenkinek kellemes órákat kívánunk az Interneten barangolva, és bízunk benne, hogy még kényelmesebbé, hasznosabbá tehetjük az így eltöltött időt.

© 2019 Minden jog fenntartva. Borsodweb Kft.
Az oldalt készítette: www.visualcenter.hu
Pályázat